SUŠIČKA NA OŘECHY VE SKORUPINĚ
Sušička je zařízení navržené k sušení vlašských ořechů ve skořápce po sklizni, mytí nebo čištění zeleného perikarp. Sušení ořechů je nezbytným krokem v podnikání s vlašskými ořechy, protože kvalita jádra a doba skladování ořechu ve skořápce na tom závisí.
Výhody sušičky na vlašské ořechy:
- Suší celou dávku ořechů rovnoměrně díky systému míchání ořechů;
- Zabraňuje zkažení ořechů – mokré nebo nerovnoměrně sušené ořechy rychle plesnivějí;
- Nezkazí kvalitu ořechu – sušení na slunci může způsobit ztmavnutí jader;
- Nákladově efektivní – úsporný systém snižuje čas a náklady na vytápění;
- Kratší doby sušení ve srovnání s přirozeným sušením na slunci;
- Autonomie – nevyžaduje lidskou účast v procesu sušení;
- Kompaktnost – zabírá málo místa;
- Snadná obsluha – k naložení a ovládání sušičky stačí jedna osoba.
Princip činnosti: ořech je naložen do zásobníku pomocí nakládacího dopravníku a nastaví se požadovaná teplota vytápění.